ODŻYWIANIE W ŁUSZCZYCY. Wpływ diety na stan skóry. Ponad 100 przepisów kulinarnych.

ODŻYWIANIE W ŁUSZCZYCY. Wpływ diety na stan skóry. Ponad 100 przepisów kulinarnych.
Autor Magdalena Kurzyp
Stron 192
Format A5
Oprawa Miękka klejona, okładka kolorowa, foliowana
Rok wydania 2015
ISBN 9788362055609
Dostępność produkt dostępny
Cena 39,90 zł

NOWA KSIĄŻKA dietetyczno-kucharska!
Magdalena Kurzyp
ODŻYWIANIE W ŁUSZCZYCY
Wpływ diety na stan skóry
Ponad 100 praktycznych przepisów kulinarnych

W leczeniu łuszczycy należy zachować odpowiednią dietę – z takim zaleceniem spotyka się każda osoba cierpiąca na tę chorobę. Ale co ono oznacza w praktyce? Co powinno się jeść? Jak przyrządzać posiłki? Jakich potraw unikać? Jak skomponować jadłospis zdrowy i lekkostrawny, który nie tylko nie zaszkodzi pacjentowi, ale pomoże mu skutecznie zwalczać objawy choroby?

Na te pytania stara się odpowiedzieć Magdalena Kurzyp w książce Odżywianie w łuszczycy. Wyjaśnia istotę proponowanej diety, jej potencjał terapeutyczny oraz wpływ na organizm. 
Autorka specjalizująca się w dietach zalecanych w schorzeniach wątroby i skóry opracowała ponad 100 praktycznych przepisów kulinarnych, które pozwolą chorym w sposób aktywny współuczestniczyć w leczeniu.
\

Autorka – Magdalena Kurzyp: magister farmacji, dietetyk, z wieloletnim doświadczeniem zawodowym w zakresie stosowania nowych terapii, między innymi w hepatologii i dermatologii.
Specjalizuje się w dietach dla pacjentów z problemami wątroby i skóry.

Odżywianie w łuszczycy - zobacz próbkę książki

UWAGA. Dostawa gratis po złożeniu i opłaceniu zamówienia. 

ODŻYWIANIE W ŁUSZCZYCY. Wpływ diety na stan skóry. Ponad 100 przepisów kulinarnych.

ODŻYWIANIE W ŁUSZCZYCY. Wpływ diety na stan skóry. Ponad 100 przepisów kulinarnych.

Cena 39,90 zł